Lyngby Udsprings Klub

Login

 

Konkurrencer og stævner

Udspring er en individuel konkurrence sport, hvor karakterene gives for den enkeltes præstation. At opnå gode karakterer kræver, at man behersker sine spring, samt at man har en rutine i at deltage til konkurrencer. LUK arrangerer interne stævner i klubben, deltager i næsten alle stævner afholdt på dansk grund, samt deltager i udvalgte internationale stævner. 
 
Svømmeunionen har lavet en lille introduktion til udspring som du kan finde her
 

Breddestævner - åbne for alle

LUK afholder typisk to interne konkurrencer pr. sæson. Ved vores juleafslutning afholdes konkurrencer, som er åbne for alle vores medlemmer. Dette vil ofte være det første møde med konkurrenceformen for vores nyeste springere. I foråret, umiddelbart før sæsonafslutningen, afholdes vores klubmesterskaber, hvor der konkureres om medaljer og titlen som klubmester.
 
For at træne nye springere i at gå til konkurrence afholder Dansk Svømmeunion hyppige stævner, kaldet Trip Trap stævner. Trip Trap stævner afholdes i to formater, Begynderformat og DM-format. Begynderformat er åben for alle springere som kan Forlæns Benspring, Baglæns Benspring og Forlæns Hovedspring Sammenbøjet.
 
Hvert stævne arrangeres af en værtsklub, som planlægger og afholder de enkelte stævner. Lyngby Udsprings Klub hører til Dansk Svømmeunion region Øst, så de Trip Trap stævner, Begynder format, vi deltager i afholdes typisk i Farum, Lund, Lyngby, Malmø og Odense.
 

Konkurrencestævner - for K-holdet

For springere udtaget til vores konkurrence-hold (K-holdet) er der mulighed for deltagelse i en lang række stævner. Udtagelse til hvert enkelt stævne sker af vore trænere, baseret på den enkelte springers evner og tidligere resultater. Til konkurrencestævner rejser vi typisk ud i grupper fra 2 til 10 springere, med medfølgende træner(e) og holdleder.
 
Trip Trap i DM-format afholdes af Dansk Svømmeunion for de springere, som har opnået visse pointkrav ved Trip Trap i Begynderformat. Disse stævner kvalificerer til Danmarks Mesterskaberne, som igen kan kvalificerer til Nordiske Mesterskaber.
 
Ligeledes udvælger vore trænere et antal stævner, som er efter invitation. Ofte deltager vi i stævnerne Diving Lund, AquaRapid (i Stockholm), samt stævner i Eindhoven, Lund, Graz og Bergen.
 

Elitestævner - for individuelle springere

For de springere, som vinder konkurrencer ved de Nordiske Mesterskaber, kan det komme på tale at deltage i Europacup eller Grand Prix stævner. Udtagelse til disse elitestævner sker på personlig basis og der rejses ud alene med egen træner.
Banner